Gisteren moest er even een klein klusje gedaan worden aan boord.
De watersmering van de schroefas was (is) lek.
We hebben dus een zwevende watergesmeerde schroefas koppeling welke door vetkoord dus waterdicht zou moeten zijn.
Echter was in de vakantie mij opgevallen dat ik regelmatig wat water onder de motor had staan. Dit heb ik nu dus met een extra vertkoord iets minder kunnen maken, maar in de winter moet er toch wel een nieuwe koppeling (vetus seal) en een nieuwe schroefas onder.

Het verslag van de vakantie e.d. doe ik ook snel op het log plaatsen

Voor dat ik hieraan begon gisteren was het een lekker windje op het haringvliet (dikke 5)
nagenoeg iedereen was zwaar gereefd aan het zeilen …waarom ?
Dus trossen los en voltuig even lekker even gezeild.

100_1482

One Response to “lekker gezeild om de vakantie af te sluiten”

  1. aad says:

    Geachte eigenaren,

    Jullie hebben de boor mooi opgeknapt. zelf hebben wij een 38. zij verdient inmiddels ook aandacht. ramen en thans ook het lakwerk. uv heeft namelijk een slechte invloed. Goed betreffende de schroefas is jaren gelden bij ons een volvo seal aangebracht. deze is een paar jaar geleden vervangen. helaas was de schroefas toen ook aan vervanging toe. af fabriek is dat rommel. hou ook rekening dat de motorsteunen wellicht vervangen dienen te worden! indien jammer kostbaar. verder voornemens een vaste kap erop te laten maken. wellicht een idee er direct 2 te laten bouwen.

    bel een keer 06 54931510
    boot te zien via http://www.assurmada.nl boot kema

Leave a Reply