Afgelopen weken bedacht ik mij.. nu dat ik toch binnen sta….doe ik even het dek….

Nou.. Dat is me toch flink tegen gevallen.Wist niet dat het dek zoveel hoekjes en dingetjes had..
Bijelkaar heb ik netto 4 dagen afgeplakt en 6 uur gelakt.
Aangezien ik toch wat kleur verschil had tussen RAL9001 en het orginele dek kleur wilde ik het toch netter hebben.

Dus ben begonnen om dan maar de gehele zijkant van de kajuit te gaan lakken en daarna ook alle tussen stukjes tussen het antislip incl rondom de ramen etc.. Later ook maar direct het antislip (dat dacht ik wel een keer in het voorjaar te gaan doen op een mooie dag.. nou mooi niet!
Dus alles 2 keer in de DDlak gezet (antislip) en 3 keer in de DDlak wat RAL9001 moest worden.

Vanmorgen de laatste laag gegeven en resultaat is er wel naar denk ik zelf.

Volgend jaar…. de kuip want dat is een flinke klus opzich. maar die komt ook aan de beurt als het teak van de banken gaat.

Hierbij wat fotos

2010-11-03 14.02.02

2010-10-26 13.02.48

2010-11-07 13.15.33

2010-11-07 13.15.44

De boot moet nu wel de loods uit (net op tijd allemaal)
Dus dan kan ik als we buiten staan de binnekant afwerken zodat zsm de ramen erin kunnen.

Welke ramen:

deze!
De ramen die ik vorig jaar gekocht had bevielen me toch niet! Zat al te twijfelen maar bij het zien van deze ramen wist ik het zeker.

gebo2

gebo1

One Response to “Antislip en dek lakken”

  1. Kees Havelaar says:

    Hallo Roland,

    Mag ik je nog eens lastig vallen met een vraagje? Bij het schilderen van het dek neem ik aan dat je niet al het anti slip profiel erafgeschuurd hebt net zoals in de kuip? Heb je er gewone verf op gezet of toch antislip verf over het profiel heen?

    Met vr. groet,
    Kees Havelaar

Leave a Reply